Records breken

Eind maart zal onze eigen legende Corentin Desbois een poging doen om een nieuw wereldrecord te vestigen, door met zijn sneeuwscooter de Franse Alpen omlaag te scheuren. Zijn doel is om de snelste mens op de planeet te worden zonder het gebruik van een motor. Natuurlijk zullen wij er zijn om hem te steunen op zijn weg om (nog meer) LEGENDARY te worden. Raad welke topsnelheid hij zal halen en win een van onze legendarische prijzen!

Hoe legendes ontstaan

Één man. Één doel. Één missie. Een legende worden door de snelste man op de aarde te zijn zonder motoraandrijving. Uiteraard staat Plagron paraat als coach! Want: WE EMPOWER THE PASSIONATE TO BECOME LEGENDARY! En wij zijn altijd op zoek naar kansen om dit naar een hoger niveau te tillen.

We stellen je graag voor aan Corentin Desbois: 38 lentes jong, eigenaar van twee growshops genaamd Culture Indoor in Béziers en Clermont l'Hérault en fervent snowscoot liefhebber, racend in het zuiden van Frankijk in een plaatsje genaamd Pra Loup, één van de grootste ski resorts van Frankrijk. Corentin is geboren in België en heeft hier het grootste deel van zijn jeugd doorgebracht met zijn ouders en zijn twee broers. Zijn fascinatie voor extreme sporten ontstond al op zeer jonge leeftijd. Zo werd hij een fanatiek BMX rijder. Tot hij op een dag en foto van een snowscoot voorbij zag komen in een BMX tijdschrift. Zijn jongenshart werd meteen gestolen. “Ik sprintte naar mijn ouders om ze te vertellen dat ik op dit ding moest en zou rijden.” Vanaf dat moment huurden zijn ouders iedere winter een snowscoot voor Corentin. Met zijn 13 jaren jong ontdekte hij wat snel zijn grootste passie zou worden: racen op een snowscoot.

“Ik heb één doel: de snelste mens op aarde worden zonder het gebruik van een motor.”

In 2001 verhuisde Corentin met zijn familie naar Frankijk. Ze trokken permanent in wat tot dan toe hun vakantiehuis was geweest. Corentin kon zijn hart ophalen in dit paradijs voor wintersporters. Hij oefende met zijn snowscoot van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Uiteindelijk besloot hij zich aan te sluiten bij andere snowscoot liefhebbers, zodat hij zijn passie kon delen met anderen. Hij werd vast onderdeel van het snowscoot team van Pra Loup. “Dit was het enige echte snowscoot team met sponsers, aangezien snowscoot nog steeds een kleine en onbekende sport is.” In 2004 nam hij deel aan zijn allereerste snowscoot competitie: de Pra Loup Wereldkampioenschappen. Vanaf dat moment nam hij zeven jaar lang aan talloze wedstrijden deel. In 2011 verscheen hij voor het eerst aan de start van een competitie genaamd Speed Masters, en zette meteen het snowscoot wereldrecord op 151,490 km/u.

“Ik had een geweldige tijd in het team, snowscoot rijden met mijn vrienden en rond de wereld reizen.”

Corentin studeerde vier jaar werktuigbouwkunde om werktuigbouwkundig ingenieur te worden. Dit resulteerde in zijn allereerste baan, die (uiteraard) bestond uit snowscoots bouwen. Op 23-jarige leeftijd richtte hij zijn eigen merk op: Dr. Jack. Onder deze naam begon hij met het ontwerpen van boards, ontwikkelen van frames en bouwen van snowscoots. Helaas was de markt hiervoor klein, dus moest hij op zoek naar een andere bron van inkomsten. Dat was het moment waarop hij zijn eerste growshop opende. Zes jaren hard werken waren het gevolg, zonder snowscoot competities. Maar er was ook goed nieuws: hij leerde Plagron kennen! Toen Corentin zijn comeback maakte in 2017 waren wij er om hem te steunen tijdens zijn recordpoging. Hij stelde zeker niet teleur… het laatste wereldrecord dat stamde uit 2011 stond nog steeds op zijn naam. Uiteraard verbeterde hij dit meteen naar 168,382 km/u. That’s how legends are made!

“Toen ik jong was, had ik de droom om voor iedereen snowscoots te maken.”

Vervolgens leek er tijdelijk een vloek op Corentin te rusten. Hij viel van de ene ongelukkige situatie in de andere. In 2019 waren de weersomstandigheden te slecht om het Speed Masters event doorgang te laten vinden. In 2020 en 2021 verpeste covid het plezier. Daarbovenop brak Corentin zijn elleboog in 2020 tijdens een trainingssessie. Omdat Plagron er voor je is door dik EN dun, bleven we Corentin uiteraard sponsoren en ondersteunen waar we konden. Maar we staan allemaal te trappelen om dit jaar eindelijk die berg weer af te scheuren. Duimen dat het Speeds Masters event door kan gaan in 2022!

“Door de situatie rondom covid heb ik in 2020 niet veel verloren, behalve een beetje gezondheid dan.”

De laatste keer dat Corentin een record vestigde door te racen was in 2019 in Vars. Het record dat hij die dag vestigde was 178,430 km/u. Zal hij dit jaar het nieuwe wereldrecord zetten voor alle disciplines?


Raad Corentin’s snelheid en maak kans op legendarische prijzen!

Beeldmateriaal

Bekijk video's van Corentin door te swipen en te klikken op de afbeeldingen. Alle toekomstige video’s van training en het evenement zullen hier ook geüpload worden.

Event info

It’s a wrap everybody, tot volgend jaar!

Helaas is het dit seizoen niet mogelijk om een nieuw record te vestigen, door gebrek aan sneeuw op de top van de berg. De recordpoging is uitgesteld tot volgend seizoen. Het is een grote tegenslag voor Corentin en het hele team dat hem de hele tijd heeft gesteund. Ondanks deze tegenslag zijn we als team gegroeid en hebben we samen toch een aantal geweldige legendarische momenten beleefd.

Check de season wrap up hier!

Stay tuned, ‘cause we’ll be back.

Geannuleerd :-(

Partners